Laat je inspireren door een lezing van conservator van Museum Volkenkunde, Wonu Veys en ga vervolgens zelf op pad door de tentoonstelling.

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Leiden

Prijs

€26,- Regulier
€12,50 met Museumkaart

Data

Dit programma wordt verplaatst. 

r
Lezing Wordt verplaatst

Een Zee van Eilanden: Topstukken uit Oceanië

Maak kennis met het uitgestrekte Oceanië en de fascinerende cultuur op de tentoonstelling EEN ZEE VAN EILANDEN - Topstukken uit Oceanië in Museum Volkenkunde. Je ziet er een bonte mix van hedendaagse kunst en historische voorwerpen die samen het verhaal vertellen over de bewoners en de geschiedenis van deze eilandengroep in de Stille Oceaan.

Conservator Wonu Veys neemt je tijdens haar lezing mee door de tentoonstelling. ‘Ik laat een selectie van tentoongestelde voorwerpen zien en licht de achterliggende verhalen toe. Zo vertel ik je meer over grootse reizen, de ontroerende omgang met voorouders, veerkracht in tijden van spanning en de gevolgen van het veranderende klimaat.

Een paar bijzondere stukken uit de tentoonstelling zijn een verentooi uit Papoea Nieuw-Guinea, een voorouderaltaar uit Papoea (Indonesië), een verenmantel uit Hawaï en het digitale kunstwerk ‘in Pursuit of Venus [infected]’ van Lisa Reihana. Sommige van deze voorwerpen zijn nog maar zelden in tentoonstellingen te zien geweest. Het is bijzonder dat wij ze in het museum nu samen kunnen tonen en hun verhaal kunnen vertellen.’