Rondleiding door de conservator van Fashion Statements in Het Amsterdam Museum

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Amsterdam

Prijzen

€ 15,- NOUVEAU abonnee(s)
€ 17,50 Regulier

Data en tijden

29 juni en 6 juli 2019

r
Herenvest, 1780-1800. Collectie Amsterdam Museum Herenvest, 1780-1800. Collectie Amsterdam Museum
Rondleiding 29 juni en 6 juli 2019

Fashion statements in het Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum presenteert Fashion Statements, een tentoonstelling over mode en identiteit vroeger en nu. Ontdek de collectie tijdens de rondleiding en geniet van een koffie of thee met lekkers in het museumcafé.

In de tentoonstelling zijn ruim 75 historische kostuums te zien die elk door hun drager werden gebruikt om zichzelf te uiten of een boodschap over te brengen. Zes hedendaagse ontwerpers, waaronder Karim Adduchi, Marga Weimans en Bas Kosters kijken met een eigentijdse blik naar de 75 topstukken uit de kostuumcollectie van het Amsterdam Museum. Ontdek meer over Fashion Statements tijdens de exclusieve rondleiding.

Rondleiding
Conservator Judith van Amelsvoort gaat vooral in op de historische collectie met mode uit de achttiende en negentiende eeuw. In de achttiende en negentiende eeuw was de heersende mode een handig middel om te weten wie je voor je had. Droeg je zwart? Dan was je waarschijnlijk rijk of in de rouw. Was je hoepelrok enorm breed? Dan had je genoeg geld om het breed te laten hangen – en ondertussen kwam je slanke taille ook nog fijn uit. Had je die slanke taille niet? Dan was daar het vormgevende korset waarin je werd ingesnoerd, zwanger of niet, om in het silhouet van dat moment te passen.

Vooraf of na de rondleiding kun je in het museumcafé genieten van een koffie/thee met lekkers en na de rondleiding is er nog volop gelegenheid om het museum op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door: