Lege musea, afgelaste concerten... op dit moment liggen de culturele activiteiten in Nederland stil. Zit jij thuis en kan je wel wat kunst en cultuur gebruiken? Deze inspiratie is quarantaine proof! 

TIPS VOOR THUIS
Bekijk het overzicht:

Klik hier

Beeld © VARA Beeld © VARA
r
Theater t/m 30 juni

Heimwee TV

NPO 2 – Alhoewel de publieke omroep het heel belangrijk vindt om iedereen op de hoogte te houden van de actualiteit, willen ze in deze moeilijke tijd ook wat ontspanning bieden. Daarom staat de programmering van NPO 2 vanaf maandag 30 Maart in het teken van de rijke tv-historie van Nederland.

Heimwee TV, de nieuwe programmering die overdag te bekijken is op NPO 2. We gaan terug in de tijd en krijgen series te zien zoals ‘Zeg ‘ns Aaa’ en ‘Oppassen’, herbekijken legendarische interviews van Sonja Barend en Willem Duys, liggen in een deuk met André van Duin, en genieten van vele andere theater, cabaret en natuur shows.

“We openen onze schatkamer en presenteren overdag onze pronkstukken uit bijna 70 jaar televisie. Daarbij richten we ons met name op de oudere kijkers, die extra hard getroffen worden door de coronacrisis. Herkenning geeft houvast en brengt ons terug naar goede herinneringen.” aldus bestuursvoorzitter van de NPO, Shula Rijxman.

De archieven zitten vol en wij hebben alle tijd. Dus zet de tv aan, en geniet van de mooiste, beste en grappigste programma’s uit de Nederlandse geschiedenis.