In ’s-Hertogenbosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad met een rijke geschiedenis. Leer de stad beter kennen, te voet en per boot, onder leiding van een ervaren gids.

Belangrijke info
Prijs

€ 39,50

Plaats

's-Hertogenbosch

Data en tijden

7 april
13:30 - 16:00

INCLUSIEF
Foto: Studio van Elten Foto: Studio van Elten
r
Rondleiding 7 april

Historisch 's-Hertogenbosch

De stad van Middeleeuws wonen boven de Binnendieze en van eigentijdse woningen in het Paleiskwartier. De stad van grootse, nationaal vermaarde culturele evenementen en van doorzakken in een knus kroegje: 's-Hertogenbosch

Na ontvangst met koffie of thee en een traditionele Bossche bol bij Hotel Central aan de Markt wandelt u samen met een echte kenner van ’s-Hertogenbosch door de historische binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. U zult verbaasd staan wat de stad dan aan geheimen prijsgeeft. De stadsgids voert u door smalle karakteristieke straatjes, over pleinen en langs bekende Bossche monumenten en vertelt verhalen uit het verleden en heden van een stad in beweging. Een bezoek aan de Sint-Janskathedraal mag niet ontbreken.

’s-Hertogenbosch is ook vanaf het water, de binnendieze, prachtig te bezichtigen. Varend door de smalle waterlopen komt u langs en onder de mooiste plekjes in het historische stadscentrum van ‘s-Hertogenbosch. De schippergids vertelt over het ontstaan van de binnendieze en de restauratie van de muren, overkluizingen en togen. Na het passeren van de Kruisbroedershekel vaart u buiten de vestingstad en bent u op de Singelgracht. Vervolgens vaart u door De Groote Hekel en vervolgt u de tocht binnen de vestingmuren.

Boek nu