Outside Fashion rondleiding met gids

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Amsterdam

Prijs

€21,00 - Regulier
€15,00 - met Museumkaart

Data

Dit programma is beschikbaar op 24 januari.

De ticketverkoop voor dit programma is gesloten.

Vrijdag 07-02-2020

15:00 - 16:00 Uitverkocht
De zangeres Nelly Martyl, mantel van luipaardvacht Fourrures Max, Leroy en Schmid. Rond 1910. Ontwikkelgelatinezilverd ruk, verrijkt met gouache en aquarel. © Talbot / Galliera / Roger-Viollet De zangeres Nelly Martyl, mantel van luipaardvacht Fourrures Max, Leroy en Schmid. Rond 1910. Ontwikkelgelatinezilverd ruk, verrijkt met gouache en aquarel. © Talbot / Galliera / Roger-Viollet
r
Actress Lillian Greuze, cricket outfit. Circa 1912. Silver gelatine print. © Talbot / Galliera / Roger-Viollet Actress Lillian Greuze, cricket outfit. Circa 1912. Silver gelatine print. © Talbot / Galliera / Roger-Viollet
Rondleiding 7 februari

Huis Marseille: Outside Fashion

Outside Fashion. Fashion Photography: From the Studio to Exotic Lands (1900–1969) toont een omvangrijke selectie vintage modefoto’s en -tijdschriften. De expositie neemt je mee naar de ontstaansperiode van de modefotografie en toont alle ontwikkelingen in de periode die daar op volgde. Tijdens dit programma zal conservator Lotte van Es de gehele tentoonstelling toelichten om je zo alle ins & outs te verstrekken van deze speciale stroming.  

Conservator Lotte van Es voert je mee door de ontwikkeling van de modefotografie; een verhaal over emancipatie en bevrijding. Outside Fashion laat zien hoe het lichaam van de vrouw door de jaren heen steeds meer vrijheid krijgt, van statische houdingen en verhuld in lange jurken naar sportend, zonnebadend of simpelweg lachend en bewegend op straat. Speciaal voor de lezers van Nouveau wordt ook dieper in gegaan op de geschiedenis van de twee zeventiende-eeuwse grachtenpanden waar het museum in gevestigd is, en de kleurrijke verhalen uit het leven van bewoners die er hebben gewoond voordat de gebouwen hun huidige functie kregen. Van de prachtige grachtentuin tot de twee weelderige stijlkamers met hun plafondschilderingen, de ruimtes van het museum geven een nieuwe dimensie aan je bezoek aan dit bijzondere museum.

Na afloop van de rondleiding is er tijd om op eigen gelegenheid de tweede tentoonstelling in Huis Marseille te ontdekken: Florachromes: een verhaal van vier riveren van het kunstenaarsduo Arja Hop & Peter Svenson. In deze tentoonstelling worden fotografie, botanie en ‘alchemie’ op een bijzondere wijze gecombineerd om door middel van kleur verhalen over de natuur te vertellen.