Ga mee op een Jeroen Bosch-wandeling door ‘s-Hertogenbosch, bezoek met een museumgids de tentoonstelling ‘Uit de stal van Bosch’, én heel uniek in de winter, combineer dit met een vaartocht over de riviertjes naar Het Noordbrabants Museum.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Prijs

€32.50 met Museumkaart
€45.00 zonder Museumkaart

Plaats

's Hertogenbosch

Data en tijden

20 en 26 januari
13:00 - 16:30 uur

3 februari
13.00 - 16.30 uur

r
Rondleiding Meerdere data

In de voetsporen van Bosch

Voor de tentoonstelling Uit de stal van Bosch. Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen brengt Het Noordbrabants Museum opnieuw een origineel werk van de wereldberoemde Bossche kunstenaar terug naar zijn geboortestad 's-Hertogenbosch. Wereldwijd zijn maar zo'n 25 originele schilderijen van Bosch bewaard gebleven. Dit maakt dit schilderij, een bruikleen uit The Metroplitan Museum of Art in New York, dus heel bijzonder. Afgebeeld zijn de drie koningen die hulde brengen aan het Christuskind op de schoot van Maria. Natuurlijk zijn er in dit werk allerlei typisch Bosschiaanse elementen te ontdekken.

Driekoningen, het thema van het schilderij is ook het thema van de gehele tentoonstelling. 
In de late Middeleeuwen was dit feest erg populair in de beeldende kunst en veelvuldig terug te vinden op schilderijen. Ook het schilderij van Bosch werd al vroeg gekopieerd en geïmiteerd. Deze tentoonstelling besteed uitgebreid aandacht aan die navolging.

Programma
U wordt verwelkomt met een kop koffie, thee of warme chocomel met een echte Bossche bol. Hierna neemt een gids u mee voor een Jeroen Bosch wandeling door ’s-Hertogenbosch waarbij u ook een kijkje neemt in het beroemde Zwanenbroedershuis. Dit huis is het onderkomen van het Lieve Vrouwe Broederschap waar Jeroen Bosch nog lid van was. Hier wordt u verwend met een kleine versnapering.

Tenslotte stapt u op een open boot om de historische binnenstad van Den Bosch vanaf het water te bewonderen*. U vaart over het riviertje de Binnendieze en de Groote Stroom naar Het Noordbrabants Museum.
In het museum wordt u opgewacht door een kunsthistorische gids die u alles vertelt over het schilderij Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen. Natuurlijk slaat hij de prachtige werken van zijn tijdgenoten zeker niet over.

Boeken en Beschikbaarheid