Van 15 maart t/m 8 september 2019 toont Japanmuseum SieboldHuis ‘Japans naakt’. Door meer dan honderdtwintig naaktfoto's wordt de geschiedenis van de Japanse fotografie blootgelegd. 

Belangrijke info
Locatie

Japanmuseum SieboldHuis, Leiden

Data en tijd

28 april en 12 mei 2019
14.00 - 15.30 uur

Prijzen

Niet-abonnee zonder Museumkaart: € 24,50

Nouveau-abonnee zonder Museumkaart: € 22,00

Niet-abonnee met Museumkaart:
€ 16,00

Nouveau-abonnee met Museumkaart: € 13,50

 

INCLUSIEF
Anonymous published views. Nude geisha cabinet cards, 1880s hand coloured albumen print. Credits: collection sakura-do, Tokyo Anonymous published views. Nude geisha cabinet cards, 1880s hand coloured albumen print. Credits: collection sakura-do, Tokyo
r
Rondleiding 28 april en 12 mei 2019

Japans naakt in Sieboldhuis

De tentoonstelling laat de ontwikkelingen zien in de Japanse fotografie vanaf de 19e eeuw tot vandaag. 35 topfotografen, onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Hosoe Eikoh, Izu Kenro en Honjo Koro tonen hun artistieke visie op het menselijk lichaam. De invloed van het westen en veranderende ideeën in de Japanse maatschappij over gender, naaktheid en seksualiteit zijn te zien in meer dan honderdtwintig foto’s.

Je wordt ontvangen met een kopje koffie of thee in de historische Europakamer. Daarna neemt de museumgids je mee langs de hoogtepunten van de tentoonstelling ‘Japans naakt’. Je krijgt een toelichting op de Japanse kijk naar het menselijk lichaam en aan de hand van ruim 120 naaktfoto’s ontdek je de ontwikkeling van de fotografie in Japan. 

Na afloop is er nog voldoende tijd om ook de rest van Japanmuseum SieboldHuis op eigen gelegenheid te bezoeken.

 

Boeken en beschikbaarheid