Ontdek Rembrandt door te kijken én te tekenen. Voor alle niveaus!

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Amsterdam
RAI Amsterdam

Prijs

€ 39,50 p.p. regulier
€ 37,50 p.p. leden CultuurWerkt!

Data

Zaterdag 17 augustus 2019:

r
Workshop 17 augustus

Kijk, schets en 'Discover Rembrandt'

Naast een rondleiding langs de tentoonstelling Discover Rembrandt in RAI Amsterdam is er nu ook de unieke kans om met een schildersezel voor de Nachtwacht te tekenen. 

Kunstenaar Stan Klamer leidt de workshop ‘kijken en schetsen’ in de groots opgezette expositie Discover Rembrandt, met reproducties van álle schilderijen van Rembrandt. Klamer leert de deelnemers om écht te kijken en met een schets de essentie van iemands persoon te vangen, net zoals Rembrandt dat deed. Loop, zit en dwaal in alle rust met tekengerei langs de schilderijen en kruip achter de schildersezel die exclusief voor deze workshop voor je klaar staat bij de Nachtwacht. Leer meer over de techniek clair-obscur, je eigen talent en dat van de grootmeester zelf. 

Rembrandt was een rebel en deed niet mee aan de mode. Hij schilderde zowel krachtig als teder en vergrootte uit wat andere schilders lieten. Zijn schilderstijl verraadt dat Rembrandt zelf ook het een en ander heeft meegemaakt. Door deze manier van werken en denken creëerde de Hollandse meester unieke werken. 

‘Zo kan ik nog veel meer vertellen, maar dat gaat veel beter als ik voor een schilderij sta en het kan aanwijzen’, licht Klamer toe. Aan de hand van Rembrandts werken wijst hij tijdens de workshop kenmerken van Rembrandts humane schilderstijl aan. Hierbij biedt hij meerdere manieren van tekenen aan waardoor je als nieuwsgierige deelnemer de verdieping krijgt waar je op hoopt.