Lege musea, afgelaste concerten... op dit moment liggen de culturele activiteiten in Nederland stil. Zit jij thuis en kan je wel wat kunst en cultuur gebruiken? Deze inspiratie is quarantaine proof!

TIPS VOOR THUIS
Bekijk het overzicht:

Klik hier

r
Concert Meerdere data

Klassieke concerten vanaf je bank

Europese concertzalen – Elke avond meegesleept worden door een schitterend klassiek concert. Weken lang een reis langs concertzalen over heel Europa. En dat allemaal heerlijk vanaf je bank, klinkt dat niet als muziek in de oren?

In deze tijden wordt het steeds duidelijker hoe belangrijk muziek is voor de mens. Samen muziek maken om elkaar te ondersteunen, te troosten en op te fleuren. Online vindt je ontelbaar veel filmpjes van balkonconcerten van over de hele wereld. De European Concert Hall Organisation (ECHO) startte een initiatief waarbij elke avond een klassiek concert op Facebook zal worden gestreamd, om bij te dragen en het opfleuren van elkaars dag met muziek.

Aan dit initiatief doen veertien Europese concertzalen mee. Iedere avond zal er om 20.00 op het Facebookaccount van dat concertgebouw, een concert uit het archief worden gestreamd. Concertzalen die onder andere meedoen zijn: Het Concertgebouw in Amsterdam, l’Auditori in Barcelona, Barbican Center in London en de Elbphilharmonie in Hamburg.

Het programma van deze week:

Maandag 23 maart - Dvořáks symfonie no. 9 door Symphonieorchester des Bayerischen  Rundfunks met Mariss Jansons vanuit Het Concertgebouw

Dinsdag 24 maart - Schumann symfonie no. 3 door Royal Stockholm Philharmonic vanuit Konserthuset

Woensdag 25 maart - muziek van Vivancos, Takemitsu en Mozart vanuit de Sagrada Familia (names L’Auditori Barcelona)

Donderdag 26 maart - muziek van Arvo Pärt door Talinn Chamber Orchestra en Estonian Chamber Choir vanuit de Elbphilharmonie in Hamburg

Vrijdag 27 maart - Petrushka van Stravinsky door Gulbenkian Orchestra vanuit Gulbelkian Foundation in Lissabon

Het Concertgebouw Amsterdam