Speciaal voor lezers van De Volkskrant! Koninklijk genieten in de koninklijke wachtkamer en het Baarnse Bos

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Baarn

Prijs

€ 22,50 

Data

Dit programma is beschikbaar op:

r
Rondleiding 19 oktober 2019

Koninklijk Baarn: Rondleiding & Boswandeling

Wentel je in de koninklijke geschiedenis van Baarn met een rondleiding in de koninklijke wachtkamer en een wandeling door het Baarnse Bos. Onze gids neemt je mee langs neorenaissancistische details, koninklijke parkelementen en eeuwenoude natuur. Ga mee terug in de tijd ontdek dit koninklijk stukje geschiedenis in Baarn.

Baarn kent een lange en koninklijke geschiedenis. Vanaf de 17e eeuw kwamen er vorsten per koets naar hun buitenverblijf om te wandelen en te jagen. In 1874 kreeg Baarn zijn station aan de HIJSM-lijn tussen Amsterdam en Amersfoort. Voor het nabijgelegen Paleis Soestdijk werd er speciaal een koninklijke wachtkamer in gevestigd. De koninklijke familie stapte hier op de trein en wachtte op hun gasten. Bekijk samen met onze gids de wachtkamer, een pittoreske gebouw met de allure van een grote villa in neorenaissance stijl met chaletmotieven.

Na een rondleiding door de wachtkamer neemt de gids je mee voor een wandeling door het Baarnse Bos. Dit was lange tijd het parkbos van Paleis Soestdijk en heeft nog gezichtsbepalende elementen uit die tijd. Denk aan brede zichtlanen, het Sterrenbos met in het midden de Lindenkom, de Berceau (loofgang) en de Troon. Staatsbosbeheer heeft al deze elementen recentelijk gerenoveerd en zo van het Baarnse Bos weer het vorstelijk wandelpark van weleer gemaakt. Bewonder de koninklijke lanen, wandel onder de eeuwenoude eiken en beuken en ga terug in de tijd. De boswandeling eindigt bij Eethuys-Café De Generaal.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door: