Laat je overweldigen door de magistrale muziek van Richard Strauss, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest in De Harmonie te Leeuwarden. Met inleiding van operakenner Rudolf Nammensma.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Prijs

€ 85,00 (2e rang) 

Plaats

De Harmonie, Leeuwarden

Data en tijd

vrijdag 26 oktober
18.00 – 22.00 uur

 

r
26 oktober

Koninklijk Concertgebouw Orkest: Strauss in Friesland

Het is in september 2018 zestig jaar geleden dat één van de beste symfonieorkesten in de wereld een optreden gaf in De Harmonie te Leeuwarden. Dat Het Koninklijk Concertgebouworkest (RCO) dit jaar in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad weer terugkeert naar de Friese hoofdstad, is dus erg bijzonder. Onder leiding van dirigent Daniele Gatti speelt het orkest de magistrale muziek van Don Juan en het symfonische gedicht Tod und Verklärung van componist Richard Strauss (1864-1949). 

Voorafgaand aan het concert krijg je een inleiding van operakenner en ‘lopende encyclopedie op het gebied van klassieke muziek’ Rudolf Nammensma. Hij neemt je daarin mee op avontuur door de beeldende en dramatische muziek van Richard Strauss – volgens velen de grootste operacomponist van de twintigste eeuw. Vervolgens neemt Nammensma je écht mee op avontuur krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van theater De Harmonie. 

 

Boeken en Beschikbaarheid