Galerij Prins Willem V, het paleis van Koningin Emma en de koninklijke wachtkamer in driemaal koninklijk Den Haag

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Den Haag

Prijzen

€ 24,50 met Museumkaart
€ 29,50 regulier

Exclusief: vervoerbewijs tram of trein richting Den Haag HS

Data

20 juli, 11 augustus 2019:

r
Rondleiding 20 juli en 11 augustus

Koninklijk Den Haag: Drie Haagse hotspots

Ontdek de koninklijke parels van Den Haag tijdens een stadswandeling en rondleiding. Samen met een gids bezoek je Galerij Prins Willem V, het voormalige paleis van Koningin Emma en de koninklijke wachtkamer op Den Haag Hollands Spoor. Inclusief vorstelijk pauzeren met een echte ‘Haagse Kakker’ in de vroegere keuken van Koningin Emma. 

De middag start bij Galerij Prins Willem V. In deze ‘verborgen Haagse parel’ hangen schilderijen uit de voormalige collectie van Prins Willem V van Oranje-Nassau. De galerij werd een aantal jaren geleden gerestaureerd. Aan de wanden hangen nu weer ruim 150 schilderijen, net als bij de opening in 1774.

Na de rondleiding door de galerij wordt de wandeling voortgezet naar het voormalige paleis van Koningin Emma aan de Lange Voorhout. In dit paleis huist vandaag de dag het museum Escher in het Paleis. Hier verzorgt MuseumCatering een korte koffie- en theepauze in het museumcafé, de voormalige keuken van het paleis.

Tot slot stap je op de tram of trein naar Holland Spoor. Op dit station bevindt zich de laatste verborgen Haagse parel: de koninklijke wachtkamer. Deze wachtkamer wordt nog altijd door de Koninklijke familie gebruikt en vormt een mooie afsluiting van het driemaal koninklijke programma.