Ontdek tijdens een rondleiding met architectuurhistoricus Jelte van Koperen de hoogtepunten van de tweejaarlijkse belevingstentoonstelling ARTZUID in Amsterdam. 

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Amsterdam

Prijs

€ 22,50

Data

29 juni, 13 & 20 juli:

Elsa Tomkowiak - Passages Insolites, 2016 (Courtesy The Merchant House) Elsa Tomkowiak - Passages Insolites, 2016 (Courtesy The Merchant House)
r
Elsa Tomkowiak - Passages Insolites, 2016 (Courtesy The Merchant House) Elsa Tomkowiak - Passages Insolites, 2016 (Courtesy The Merchant House)
Rondleiding Meerdere data

Kunst en architectuur komen samen bij ARTZUID

Laat je door architectuurhistoricus Jelte van Koperen meevoeren langs de hoogtepunten van de tweejaarlijkse belevingstentoonstelling ARTZUID (t/m 15 september) in Amsterdam. Deze tentoonstelling bestaat uit meer dan zestig figuratieve beelden. Van Koperen heeft een speciale rondleiding samengesteld die langs de kunst uit de tentoonstelling én de bijzondere architectuur van Plan Zuid voert. Plan Zuid werd aan het begin van de twintigste eeuw opgezet door architect en stedenbouwkundige Berlage. De rondleiding voert dan ook over deze lanen.

Van Koperen: ‘We starten de rondleiding bij het Infopaviljoen van ARTZUID op de Minervalaan. Vervolgens wandelen we over de Apollolaan, waar het merendeel van de kunstwerken uit de tentoonstelling te zien is. Daarna zigzaggen we naar het begin van de Minervalaan, en komen onderweg langs prachtige voorbeelden van de architectuur van de Amsterdamse School en het Nieuwe Bouwen. Als we bij de Minervalaan aankomen, zien we daar diverse kunstwerken in Italiaanse tuinstijl. Van hieruit wandelen we weer terug naar het beginpunt van de route.’


Dit programma is onderdeel van editie 2 - Juni 2019