Kom tijdens een lezing van kunsthistorica Anne Ruygt meer te weten over het bijzondere werk van fotograaf Ed van der Elsken.

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Prijs

€ 20,00 p.p. (exclusief toegang museum)

Data

14 juli & 3 augustus 2019:

Marseille, 1974 - Nederlands Fotomuseum, © Ed van der Elsken Marseille, 1974 - Nederlands Fotomuseum, © Ed van der Elsken
r
Nederlands Fotomuseum, © Ed van der Elsken Nederlands Fotomuseum, © Ed van der Elsken
Lezing 14 juli en 3 augustus

Lezing over kleurenfotografie van Ed van der Elsken

Een bijzondere selectie kleurenfoto’s van fotograaf Ed van der Elsken is te zien in de tentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken in kleur in het Nederlands Fotomuseum. Anne Ruygt, kunsthistoricus en Van der Elsken-kenner, legt tijdens haar lezing uit waarom hij zo graag in kleur fotografeerde en wat hem daarin uniek maakte. ‘Hij wist als geen ander hoe hij mensen prachtig in beeld kon brengen.

Hij maakte nooit onderscheid in kleur, leeftijd, sociale klasse of wat dan ook; het ging hem om de universele emoties als liefde, lust, geluk, verdriet en lijden. Van der Elsken omarmde kleurenfotografie meteen, terwijl zijn Nederlandse collega's veel afwachtender waren. Wat deed kleur dat zwart-wit niet kon? En wat maakt hem zo'n goede kleurenfotograaf? De één uur durende lezing geeft je inzicht in zijn kleurenwerk en wie de persoon Ed van der Elsken was.’ Na de lezing kun je de tentoonstelling op eigen gelegenheid bezoeken.
 


Dit programma is onderdeel van editie 2 - Juni 2019