Een lezing over de meest bijzondere koffercollectie van Nederland! Koffers: Menko ten Cate heeft ze in alle soorten en maten. Van hutkoffers tot valiezenen van de meest luxueuze merken, zoals Goyard, Moynat en Louis Vuitton.

Belangrijke info
Prijs

€ 12,50

Plaats

Amsterdam

Data en tijden

19 mei
14:30 - 16:00

INCLUSIEF
Foto: Menko ten Cate Foto: Menko ten Cate
r
Lezing 19 mei

Lezing: The Menko ten Cate Collection

De meesten zijn gemaakt tussen 1850 en 1950, de grote periode van het reizen. Menko heeft er inmiddels zo’n 250. De goed onderhouden koffers zijn opgeslagen in zijn historische grachtenpand. Ten Cate mag er graag naar kijken, maar zijn collectie is nu ook toegankelijk voor het publiek, in boekvorm welteverstaan. Historicus Andreas Koch schreef in opdracht het boek ‘The Menko ten Cate Collection: A Lexicon of Classic Luggage’ dat in februari werd gelanceerd.

Lezing Andreas Koch
‚Ä®Menko ten Cate nodigt je uit voor een unieke middag in zijn woning Ship Chandlers Warehouse. Dit pand vlakbij de Schreierstoren is een voormalige scheepswinkel uit de zeventiende eeuw. Auteur Andreas Koch zal tijdens zijn lezing een boeiend inkijkje geven in de bijzondere collectie én de gouden eeuw van het reizen in stijl. Hij neemt je mee op avontuurlijke reizen in de Oriënt Express met grondlegger van het moderne reizen Thomas Cook of naar het Grand Hotel met Indiase Maharadja’s. De koffers vertellen het verhaal van hun makers, wederverkopers en eigenaars; een inspirerende erfenis van een historische reis rond de wereld.

Boeken en Beschikbaarheid