Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Dé reden om een dag uit te trekken om een aantal culturele hoogtepunten te bezoeken. Leer tijdens dit programma een van de beroemdste Leeuwarders, M.C. Escher én zijn stad kennen.

Belangrijke info
Prijs

vanaf € 27,50 

Plaats

Leeuwarden 

Periode
INCLUSIEF
r
Data op aanvraag

M.C. Escher en zijn stad Leeuwarden

M.C. Escher (1898 – 1972) is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland, maar wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Met een Leeuwardenkenner wandelt u door de stad en bekijkt deze door de ogen van Escher. Bijzondere highlights van Leeuwarden komen voorbij, ook een bijzondere muurschildering en het geboortehuis van Escher zelf worden niet overgeslagen. Vervolgens geeft de gids u een korte introductie op de grootschalige tentoonstelling van Eschers werk in het Fries Museum.

Daarna bezoekt op eigen gelegenheid de expositie ‘Escher op Reis’ met speciale kortingsprijs. In deze tentoonstelling volgt u Escher op zijn fysieke en mentale reizen. De tentoonstelling is opgezet als een driedimensionale biografie, waarbij u Escher persoonlijk leert kennen en in zijn voetsporen treedt.

Reserveer nu