Rondleiding in Het Noordbrabants Museum incl. lunchbuffet en concert

BELANGRIJKE INFO
Plaats

's-Hertogenbosch

Prijs

€39,50,- Regulier
€29,50,- Met Museumkaart

Data

Dit programma wordt verplaatst. 

Peter Paul Rubens, Bacchanaal met de dronken Silenus, ca. 1611-1615, olieverf op doek, 162 x 218,5 cm, Gemäldegalerie der Akademie der bildenden Künste Wien Peter Paul Rubens, Bacchanaal met de dronken Silenus, ca. 1611-1615, olieverf op doek, 162 x 218,5 cm, Gemäldegalerie der Akademie der bildenden Künste Wien
r
Christian Kollonitsch, portret van Anton Graaf Lamberg Sprinzenstein, 1770, Gemäldegalerie der Akademie Der Bildenden Künst Wien Christian Kollonitsch, portret van Anton Graaf Lamberg Sprinzenstein, 1770, Gemäldegalerie der Akademie Der Bildenden Künst Wien
Rondleiding, Concert Geannuleerd

Meesterwerken uit Wenen

Ervaar een groot aantal Vlaamse en Hollandse meesterwerken uit de Weense Gemäldegalerie der Akademie der bildenden Künste in Het Noordbrabants Museum incl. lunchbuffet en concert in de Willem Twee Toonzaal om de hoek van het museum.

Rondleiding ‘Meesterwerken uit Wenen’
De tentoonstelling ‘Meesterwerken uit Wenen’ toont een uitzonderlijke selectie 17de-eeuwse schilderijen en tekeningen uit de relatief onbekende verzameling van de Weense kunstacademie. Meerdere iconen uit de vaste presentatie van de Weense collectie, waaronder de topstukken Rubens’ grootschalige Bacchanaal met de dronken Silenus, het vroegste zelfportret van Anthony van Dyck, De witte pauw van Jan Weenix en Rembrandts Portret van een jonge vrouw zijn te bewonderen. Daarbij zijn een groot aantal portretten, landschappen en stillevens te zien van onder meer Adriaen Brouwer, Pieter Codde, Melchior d‘Hondecoeter, Jacob Jordaens, Rachel Ruysch en David Teniers II. Het is de eerste keer dat een selectie van deze omvang op Nederlandse bodem wordt gepresenteerd en dat de bijzondere ontstaansgeschiedenis van deze rijke collectie wordt verteld. Een gids neemt je mee door de tentoonstelling en vertelt je meer over de bijzondere kunstwerken.

Lunch en concert in de oude Bossche synagoge
Wandel na de rondleiding naar de oude Bossche synagoge, waarin de Willem Twee Toonzaal is gevestigd, voor een heerlijk lunchbuffet. Vervolgens verwent het strijkkwartet Sarasvati je met twee werken uit de Eerste Weense School. Met Joseph Haydn als geestelijk vader kwam dit genre rond 1800 volop tot bloei. Met de erfenis van Haydn wist Beethoven wel raad: hij ontwikkelde het strijkkwartet gretig door en bracht het naar grote hoogte. Het Sarasvati Kwartet bestaat uit vier veelbelovende studenten van het Conservatorium van Amsterdam en laat je twee prachtige strijkkwartetten van Haydn en Beethoven horen.