Rondleiding door het Stedelijk Museum Schiedam

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Schiedam    

Prijs

€15,00 - met Museumkaart
€27,50 - Regulier

 

Data

Dit programma is beschikbaar op 24 januari.

De ticketverkoop voor dit programma is gesloten.

Meryem Slimani, uit de serie UMI, 2019 Meryem Slimani, uit de serie UMI, 2019
r
Perrine Philomeen, Hijab in Transition, 2018 (LR) Perrine Philomeen, Hijab in Transition, 2018 (LR)
Rondleiding 24 januari

Modest Fashion

Het is iets nieuws èn een miljardenindustrie: modest fashion. Kleding met Arabische en westerse invloeden, de creaties van deze voorhoede zijn fashionable èn bedekt. Laat je rondleiden door het eerste museum in Nederland dat dit internationale modefenomeen toont met werken door ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst. De exclusieve rondleiding neemt je mee langs mode die niet meedoet aan ‘de esthetiek van het bloot’, en vertelt meer over keuzevrijheid en creativiteit van vrouwen over de hele wereld. De tentoonstelling markeert het 100-jarig jubileum van het vrouwenkiesrecht in Nederland.

De tentoonstelling Modest Fashion combineert fun en fashion, sluit aan bij de tijdgeest en is tegelijkertijd een lust voor het oog. Ontwerper Said Mahrouf die voor de tentoonstelling de outfits selecteerde, maakte speciaal voor de Schiedamse presentatie drie modestukken. Hij selecteerde van onafhankelijke labels tot grote namen zoals Karl Lagerfeld die voor Chanel een outfit ontwierp van verschillende lagen met uitbundige prints, geïnspireerd door traditionele Marokkaanse patronen. Sommige ontwerpers die Mahrouf voor de tentoonstelling selecteerde, werken met humor, anderen zoeken de grenzen op van de sensualiteit. Soms zijn er esthetische overeenkomsten.

Modest fashion is iets van nu, de afgelopen jaren zelfs booming. De tentoonstelling past in een lange geschiedenis van culturele uitwisseling. Loop samen met een gids langs kunstzinnige uitingen van dit modeverschijnsel en sluit af met een kopje koffie en iets lekkers in het Museumcafé.