Lege musea, afgelaste concerten... op dit moment liggen de culturele activiteiten in Nederland stil. Zit jij thuis en kan je wel wat kunst en cultuur gebruiken? Deze inspiratie is quarantaine proof! 

TIPS VOOR THUIS
Bekijk het overzicht:

Klik hier

Gerrit Dou – Tronie van een jongen met een tulband (ca. 1635). Gerrit Dou – Tronie van een jongen met een tulband (ca. 1635).
r
Expositie t/m 1 september

Museum Het Rembrandt Huis

Rembrandt liefhebbers opgelet: ook Museum Het Rembrandt Huis zit niet stil in tijden van crisis en is online te bezoeken. De minidocumentaire HIER. Zwart in Rembrandts tijd. Biedt de ieder de mogelijkheid een voorproef te krijgen van de nieuwe en indrukwekkende tentoonstelling over zwarte mensen in de tijd van Rembrandt. De portretten die zijn gemaakt zijn lang onderbelicht gebleven en dat is onterecht. Kortom ga dat zien op het Instagram account van Museum Het Rembrandt Huis.

Hier te zien is het werk van Gerrit Dou. Dou was de eerste leerling van Rembrandt en hij nam het idee over om zwarte mensen te gaan bestuderen. Dit leidde tot deze aandoenlijke tronie van een jongeman in fantasiekostuum, die ons over zijn schouder aankijkt.

 Rembrandthuis Instagram