Britse topkunst met museumtour in Museum MORE

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Gorssel

Prijs

Reguliere prijs:
€26,50

Prijs met Museumkaart:
€19,50

 

Data

Dit programma is beschikbaar op:
5 januari 2020

De ticketverkoop is gesloten 

Winifred Knights, Edge of Abruzzi, 1924-30, collection Liss Llewellyn Winifred Knights, Edge of Abruzzi, 1924-30, collection Liss Llewellyn
r
James Cowie, The Yellow Glove, 1928, National Galleries of Scotland Edinburgh ©Estate of James Cowie James Cowie, The Yellow Glove, 1928, National Galleries of Scotland Edinburgh ©Estate of James Cowie
Rondleiding 5 januari

FOR REAL | Britse realisten uit de jaren ’20 en ‘30

Als eerste museum buiten Groot-Brittanië zet Museum MORE de Britse realistische schilderkunst uit de jaren ’20 en ’30 in de spotlights. De expo For Real toont vervreemdende, intense en verbluffend precieze werken van maar liefst 35 Britse topkunstenaars uit het interbellum. Tijdens een rondleiding leer je over alle ins en outs van deze meesterwerken.

Verwant aan het internationale neorealisme, is deze kunst soms ook onmiskenbaar Brits. Tot op het bot. Elegante stiff-upper-lip portretten, naïeve working-class taferelen, roerloze landschappen en stadsgezichten en vervreemdende stillevens. Dit brede en zeer diverse spectrum schetst een nieuw beeld van de artistieke ontwikkelingen aan de andere kant van Het Kanaal in de roaring twenties en dirty thirties. Met vergeten society-grootheden zoals Meredith Frampton en Gerald Leslie Brockhurst of war painter Christopher Nevinson en de uitzonderlijke Stanley Spencer. Ook blijken er opvallend veel vrouwelijke kunstenaars op hoog niveau actief te zijn geweest, onder wie Dod Procter, Hilda Carline, Winifred Knights en de zusters Zinkeisen. Maar liefst 9 van de 35 Britse realisten is vrouwelijk, wat uniek is voor een tentoonstelling over die tijd.

Beleef deze Britse topkunst compleet met dit programma: Een ervaren museumgids neemt je mee op zaal om je alle ins en outs van deze meesterwerken te vertellen en in Cafe MORE by Loetje kun je terecht voor een koffie/thee met wat lekkers.