Lege musea, afgelaste concerten... op dit moment liggen de culturele activiteiten in Nederland stil. Zit jij thuis en kan je wel wat kunst en cultuur gebruiken? Deze inspiratie is quarantaine proof! 

TIPS VOOR THUIS
Bekijk het overzicht:

Klik hier

r
Theater t/m 30 juni

My Darling Quarantine Short Film Festival

Wereldwijd – Door de huidige situatie worden evenementen geannuleerd of uitgesteld, zo ook in de film industrie. Programma makers van film festivals over de hele wereld hebben de handen ineen geslagen om een nieuw evenement te creëren; een online film festival.

Het festival dat afgelopen maandag van start is gegaan op de site van Talking Shorts, is bedoeld om geld op te halen voor diegene die momenteel tegen COVID-19 aan het vechten zijn en voor de mensen en evenementen die door deze omstandigheden zijn geraakt.

Het festival is opgezet door Enrico Vannucci, short film adviseur voor Venice International Film Festival en programmeur voor Torino Short Film Market.

"My Darling Quarantine Short Film Festival is een poging om te blijven doen wat wij in de short filmwereld graag doen - het selecteren en presenteren van geweldige short films aan ons publiek - terwijl we proberen geld in te zamelen voor verschillende instanties die nu al, of binnenkort, meer geld nodig hebben om mensenlevens te redden. We willen ook geld inzamelen om alle culturele organisaties te helpen die door de situatie zijn getroffen". Aldus Vannucci.

Iedere week zullen er 7 nieuwe short films online staan. Het publiek wordt aangemoedigd om te stemmen op hun favoriete film van die week. Ook staat er een link naar een GoFundMe pagina, waar geld kan worden gedoneerd.

Het festival zal doorgaan, totdat er een verandering komt in onze huidige situatie. De films die nog tot 29 Maart te zien zijn staan hieronder vermeld.

Stars of Gaomeigu - Marko Grba Singh (Serbia, China, 2017)

AlieNation - Laura Lehmus (Germany, 2014)

Yellow Fieber - Konstantina Kotzamani (Greece, 2015)

Le sens de la marche - Jela Hasler (Switzerland, 2018)

2045 - Maja Prelog, Blaž Murn (Slovenia, 2016)

Symbiosis - Nadja Andrasev (Hungary, France, 2019)

Schirkoa - Ishan Shukla (India, 2016)

My Darling Quarantine Short Film Festival