Ervaar cultureel Delft tijdens Madonnari kunstroute en bezoek Narrow House    

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Delft

Prijs

€ 37,50

Data

Dit programma is beschikbaar op:

Erwin Wurm, Narrow House (2010), Oude Kerk Delft, winter 2019/2020.  Foto: Stefanie Grätz. Erwin Wurm, Narrow House (2010), Oude Kerk Delft, winter 2019/2020. Foto: Stefanie Grätz.
r
Erwin Wurm, detail interieur Narrow House, toilet, 2010.  Foto: Mischa Nawrata. Erwin Wurm, detail interieur Narrow House, toilet, 2010. Foto: Mischa Nawrata.
Wandeling 20 december, 2 januari

Narrow House en Madonnari Streetart in Delft

Laat je deze winter in Delft verwonderen door twee bijzondere kunstprojecten: bezoek het unieke en zelf te betreden Narrow House van internationaal topkunstenaar Erwin Wurm en wandel met een gids mee langs de Madonnari streetart route – ware must sees! Beide projecten zijn geïnitieerd ter gelegenheid van de Pieter de Hooch-tentoonstelling in Museum Prinsenhof. Sluit af met een introductie en proeverij in een 700 jaar oude brouwerij waar nog steeds heerlijk lokaal speciaalbier wordt gebrouwen.

Laat je door onze gids meenemen langs de Madonnari streetart en andere highlights in het centrum van Delft. ‘Madonnari’ is oorspronkelijk het afbeelden van religieuze krijttekeningen op pleinen, een traditie ontstaan in Italië. De katholieke kerk benaderde kunstenaars om deze tekeningen te maken, zo kwamen de godsdienstige verhalen bij het volk terecht. Het thema ‘moeder en kind’, dat ook Pieter de Hooch graag als uitganspunt nam, krijgt door internationale krijtkunstenaars een hedendaagse twist in de vorm van 2D en 3D-streetart.

Het wereldberoemde Narrow House van de Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm is in Delft neergestreken. Exclusief en voor het eerst in Nederland toont hij deze absurdistische, 138 centimeter smalle versie van zijn ouderlijk huis in de Oude Kerk. Niet alleen het huis zelf, maar ook alles wat erin staat is smal. Hiermee wil hij de benauwdheid van zijn opvoeding en de tijd waarin hij opgroeide voelbaar wil maken. Wurm is fan van Pieter de Hooch en tijdgenoten. Schilderde De Hooch het dagelijks leven van de 17e eeuw, Wurm werpt een absurdistische en kritische blik op ons dagelijks leven nu. Een curator van expositieruimte 38CC heet je welkom en vertelt je graag meer over het bijzondere project dat je zelf mag binnengaan. Dit wil je niet missen!

Sluit de middag af met een bijzondere proeverij van Delfts gebrouwen biertjes en hapjes bij het Delfts Brouwhuis. De eigenaar vertelt je intussen over de bijzondere locatie en objecten in de kelder, in de 13e eeuw was dit namelijk al een brouwhuis! Onder begeleiding van Archeologie Delft werd de middeleeuwse kelder uitgegraven en werden zelfs scherven van een Middeleeuwse bierpul gevonden.