Rondleiding door de tentoonstelling Niki de Saint Phalle aan Zee

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Scheveningen

Locatie

Museum Beelden aan Zee

Prijs

€31,50 - Regulier
€17,50 - met Museumkaart

Data

Dit programma is beschikbaar op onderstaande data en tijden. 

Wegens het succes en de grote belangstelling voor dit programma zijn er extra tijden beschikbaar gesteld. Het tijdstip van uw rondleiding kan daardoor afwijken van de informatie in SPOOR Magazine. De informatie op uw e-ticket is leidend. 

r
Rondleiding 17, 18 januari

Niki de Saint Phalle aan Zee

In museum Beelden aan Zee zie je dit seizoen de kleurrijke, uitbundige vrouwenfiguren van de Franse kunstenaar Niki de Saint Phalle. Conservator Joost Bergman leidt je rond langs de werken die te zien zijn in de tentoonstelling Niki de Saint Phalle aan Zee.

De tentoonstelling laat je de ontwikkeling van deze Nana’s zien aan de hand van bruiklenen uit gerenommeerde internationale museumcollecties. De beelden ontwikkelden zich van met textiel beklede figuren van papier-maché uit de begintijd, tot reusachtige kleurrijke polyesterbeelden in de laatste jaren. Niet zelden werden de Nana’s ook toegepast als bank of fontein en afgedrukt op litho’s of affiches. Conservator Joost Bergman: ‘Niki de Saint Phalle was een van de belangrijkste en meest toonaangevende kunstenaars van de twintigste eeuw. Tijdens de rondleiding gaat het over haar werk, maar ook over haar fascinerende leven en de relatie die ze met Nederland had. We geven daarnaast een kijkje achter de schermen, door iets meer te vertellen over het intensieve maakproces van deze tentoonstelling.’