De natuur is al eeuwen een geliefd onderwerp voor kunstenaars. Hoe schilders de natuur in de kunst verbeelden, ziet én beleeft u van 23 juni tot en met 23 september in de tentoonstelling Oase Oranjewoud in Museum Belvédère, Landgoed Oranjewoud en het museumpark in Heerenveen.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Prijs

€  12,50 met Museumkaart 

Plaats

Heerenveen

Data en tijd

25 juni
11:00 - 13:30 uur

13:00 – 15:30 uur

Foto: Jasper de Gelder, Thornback rays, (detail), 2017. Foto: Jasper de Gelder, Thornback rays, (detail), 2017.
r
25 juni

Oase in Museum Belvedere

In Museum Belvédère is te zien dat ook moderne en eigentijdse kunstenaars zich laten inspireren door flora en fauna. Parallel aan deze presentatie toont het sfeervolle landhuis op Landgoed Oranjewoud de vroeg 20e-eeuwse natuuralbums van natuurbeschermer en schrijver Jac. P. Thijsse. Hij maakte deze voor koekjes- en chocoladefabrikant Verkade. Vanwege hun kwetsbaarheid zijn deze albums slechts zelden te zien.
 
De originele aquarellen van de Verkade-albums zijn in het beheer van het Zaans Museum. Hester Wandel, senior-conservator bij dit museum, geeft op maandag 25 juni in Museum Belvédère speciaal voor Museumkaarthouders een lezing over de bijzondere collectie aquarellen. Het museum is dan exclusief voor deze lezing geopend!
 
Daarna volgt een rondwandeling onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer over het schilderachtige landschapspark Oranjewoud.

Boeken en Beschikbaarheid