Lege musea, afgelaste concerten... op dit moment liggen de culturele activiteiten in Nederland stil. Zit jij thuis en kan je wel wat kunst en cultuur gebruiken? Deze inspiratie is quarantaine proof!

TIPS VOOR THUIS
Bekijk het overzicht:

Klik hier

Rembrandt Harmensz. van Rijn, Militia Company of District II under the Command of Captain Frans Banninck Cocq, Known as the ‘Night Watch’, 1642. Rijksmuseum, Amsterdam. On loan from the City of Amsterdam Rembrandt Harmensz. van Rijn, Militia Company of District II under the Command of Captain Frans Banninck Cocq, Known as the ‘Night Watch’, 1642. Rijksmuseum, Amsterdam. On loan from the City of Amsterdam
r
Foto:  John Lewis Marshall Foto: John Lewis Marshall
Expositie t/m 1 september

Vergroot je kennis bij het Rijksmuseum

Rijksmuseum Amsterdam – Ondanks dat musea gesloten zijn, biedt het Rijksmuseum toch de mogelijkheid om de wonderen die ze tentoonstellen te aanschouwen. Met verschillende online programmeringen krijg je alle kans om het Rijksmuseum, beter dan ooit te voren, te ontdekken.

De Rijksstudio geeft je de mogelijkheid om werken, in hoge resolutie te downloaden en ze zo, van verfstreep naar verfklodder in detail te bekijken.

Ook staat het eerste seizoen van de serie “Sleutels van het Rijk” online. In deze serie krijgen bekende Nederlanders de sleutels van het Rijksmuseum in handen, om na sluitingstijd het museum te verkennen. Bekende Nederlanders die aan deze serie hebben deelgenomen bestaan onder andere uit: Paulien Cornelisse, Anna Drijver, Tim Hofman en Eric Corton.

Wil je iets meer informatie over de kunstwerken die in het Rijksmuseum staan? Luister dan vooral naar de podcast “In het Rijks”. Hierin vertellen conservatoren, kunst experts en kunstenaars over de verschillende kunstwerken en hun makers.

Heb je door het corona virus opeens meer vrije tijd om handen en wil je deze tijd gebruiken om de kunstenaar in jezelf naar boven te halen? Volg een van de vele tutorials die het Rijksmuseum online heeft staan. En leer te schilderen als een van de beste kunstenaars die deze wereld ooit heeft gekend.

Deze initiatieven zijn te vinden op de site van het van het Rijksmuseum. 

Rijksmuseum