Ontdek Dordrecht vanaf de kade én het water

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Dordrecht

Prijs

€ 27,50 p.p.

Data

3 augustus 2019:

Foto: De Stroper Foto: De Stroper
r
Foto: Bellevue Groothoofd Foto: Bellevue Groothoofd
Wandeling 3 augustus 2019

Ontdek Dordt

Waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas ligt het waterrijke en zonnige Dordrecht: oude handelsstad met een rijk verleden. Nog voor de Gouden Eeuw aanbrak, wist Dordrecht zichzelf door haar ligging op de kaart te zetten als centrum van welvaart. Ontdek één van Nederlands’ historisch meest invloedrijke steden, vanaf de kade én vanaf het water.

Onze kunsthistorische gids leidt de groep door nauwe Dordtse straten, over gezellige pleinen en door lieflijke hofjes. Kom alles te weten over het verhaal achter de Dordtste binnenstad; Waar en wanneer begon de rijkdom? En hoe herinnert Dordrecht aan mindere momenten?

De wandeling door het waterrijke Dordrecht begint bij het Groothoofd, het drukst bevaren drierivierenpunt van Nederland. Vervolgens leidt de gids je door de wijnstraat, de straat waar eeuwen geleden wijn werd opgeslagen in de statige pakhuizen en waar nu nog steeds 60 rijksmonumenten staan. Wandel vervolgens verder over het Scheffersplein met haar gezellige terrassen en bezoek het historisch zo memorabele Hof van Nederland,

Daarnaast leer je historisch en cultureel Dordrecht niet alleen te voet, maar ook te water kennen. Na de stadswandeling stappen we aan boord van de Dordtevaer. De open boot vaart door de binnenhaven en langs de skyline van de stad. Deze combinatie van kleine grachten en groot open water laat zo de veelzijdige andere kant van Dordrecht zien.