Lezing over Frans Hals door kunsthistorica

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Eindhoven

Prijs

€28,50 - Regulier
€17,50 - met Museumkaart

Data

Dit programma is beschikbaar op 25 januari.

De ticketverkoop voor dit programma is gesloten.

Frans Jansz Post, Haarlem 1612 - Haarlem 1680 |Braziliaans landschap, 1656 Frans Jansz Post, Haarlem 1612 - Haarlem 1680 |Braziliaans landschap, 1656
r
Frans Hals, Antwerpen ca 1582 - Haarlem 1666 | Portret van een onbekende man, ca. 1635/38 Frans Hals, Antwerpen ca 1582 - Haarlem 1666 | Portret van een onbekende man, ca. 1635/38
Lezing 25 januari

Oog in oog met Frans Hals

Bewonder de Hollandse meester vanuit een compleet nieuw perspectief! ‘Oog in oog met Frans Hals’ werpt een nieuw licht op zijn bestaande werk en plaatst daarbij ook nieuwe kunst in een traditie. Voorafgaand aan deze tentoonstelling neemt kunsthistorica Erna Charbon je mee door de verschillende kunststromen en geeft zo een frisse kijk op Frans Hals, ongetwijfeld een van de belangrijkste meesters uit zijn tijd.

Het succes van de tentoonstelling ‘Oog in oog met Rembrandt’ smaakte naar meer. Dit jaar wordt kunst van Frans Hals uit het gelijknamige museum in Haarlem, gecombineerd met de moderne en hedendaagse kunst uit de collectie van het Van Abbemuseum. Een bescheiden maar zeer rijke tentoonstelling die je niet wilt missen!

Frans Hals (1582 – 1666) is ongetwijfeld een van de belangrijkste Hollandse Meesters. Hij is vooral bekend om zijn nonchalante, gedurfde toets waarmee hij zijn tijdgenoten levensecht portretteerde. Hals heeft mensen op een unieke wijze verbeeld. Hij schilderde vrijer dan zijn tijdgenoten, zijn losse toets en de manier waarop hij de geportretteerde weergaf waren dynamischer en directer.

Maak tijdens de lezing kennis met vernieuwing in zowel het heden als het verleden door de verschillende kunststijlen die naast elkaar gepresenteerd zijn. Soms is de compositie of het ontwerp van twee werken vergelijkbaar, een andere keer is er een overeenkomstig verhaal te ontdekken. Na afloop van de lezing is er tijd om op eigen gelegenheid dieper de tentoonstelling in te duiken.