Achter de gevels van de huizen in en rond de binnenstad vind je de best bewaarde geheimen van Utrecht: grote en prachtig aangelegde tuinen. Ga op pad met Artifex-gids Mathijs Meinderts en laat je verrassen door deze verborgen parels van Utrecht

Belangrijke info
Prijs

€ 37,50 - Inclusief Open Tuinen Passe-partout à € 12,50

Plaats

Utrecht

Data en tijden

30 juni
10:30 - 13:30
14:00 - 17:00

INCLUSIEF
r
Rondleiding 30 juni

Open Tuinen Dag Utrecht

Op zaterdag 30 juni, tijdens alweer de achtste Open Tuinendag in de stad, openen zo’n vijftig particuliere tuinen en pandhoven hun poorten. Verscholen achter de muren en huizen, niet ver van alle rumoer, liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen. Het zijn groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. De Open Tuinendag is een unieke gelegenheid om deze bijzondere plekken te bezoeken. In het kader van het ’Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed' zullen de monumenten waar de tuinen bij horen ook in het verhaal betrokken worden.   

Voor de liefhebbers is er volop keuze: grote tuinen, kleine tuinen, hofjes, pandhoven van kerken en kloosters, sober aangelegde tuinen en tuinen met beelden en vijvers. Alle tuinen zijn uniek en bieden een verrassende blik op de omringende bebouwing.  

Je wordt met koffie en taart ontvangen in het prachtige Grand Hotel Karel V en start met het bijzondere verhaal achter dat historische pand en de tuinen die voor deze gelegenheid ook geopend zijn. Vervolgens neemt gids Mathijs je mee door het centrum van Utrecht en leidt je in 2,5 uur langs de meest bijzondere tuinen.

Boeken en Beschikbaarheid