Elk jaar in het derde weekend van juni zijn de Amsterdamse Open Tuinen Dagen. Zo’n dertig grachtentuinen zullen worden opengesteld voor het publiek. Verborgen achter de statige gevels en grachten bevindt zich één van de best bewaarde geheimen van Amsterdam.

Belangrijke info
Prijs

€ 36.50 - Inclusief Open Tuinen Passe-partout à € 18,-

Plaats

Amsterdam

Data en tijden

15, 16 en 17 juni
10:00 -  12:45

INCLUSIEF
r
Wandeling Meedere data

Open Tuinen Dagen Amsterdam

Dit jaar is het thema 'tuinontwerpen'. De tuinen achter de statige huizen van de grachtengordel vormen een oase van rust in de drukte van de Amsterdamse binnenstad. Vroeger waren geometrische figuren belangrijk omdat het vooral kijktuinen waren voor in de winter als men in de stad verbleef. De laatste decennia vormt de tuin meer een eenheid met de architectuur en het interieur van het huis. Tuinarchitecten met klinkende namen als Angrid Tilanus, Arend Jan van der Horst, Mien Ruys, Robert Broekema en Saskia Albrecht hebben vele tuinen omgetoverd tot ware lusthoven.

Gids Cécile Verburg neemt je mee tijdens een 2,5 uur durende rondleiding  langs alle bezienswaardige tuinen die Artifex heeft geselecteerd. Dit is dé gelegenheid om van de bijzondere Amsterdamse tuinen te genieten.

Boeken en Beschikbaarheid