Tijdens de Operadagen Rotterdam staan er een aantal power vrouwen in de spotlight! Eén daarvan is de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath (1932-1963).

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Rotterdam

Prijzen

€ 40 NOUVEAU abonnee(s)
€ 45 niet-abonnee(s)

Data en tijden

22 mei 2019

Foto: Hubert Amiel Foto: Hubert Amiel
r
Theater 22 mei 2019

Pop-opera gebaseerd op de dagboeken van Sylvia Plath

‘Ik verdien mijn vrijheid met het inkorten van mijn slaaptijden.’ Met deze woorden vatte Sylvia Plath haar denken en haar innerlijke conflict goed samen. Zij was het boegbeeld van een feminisme dat veeleer poëtisch dan geëngageerd was. Plath worstelde haar leven lang met haar wens om aan de american dream te beantwoorden (perfecte moeder en partner) en haar behoefte om te schrijven. Die contradictie zou haar het leven kosten.

Sylvia is een originele pop-opera voor een zangeres en vijftien vrouwen van de Franse regisseur Fabrice Murgia, geïnspireerd op de dagboeken van Plath. De muziek is van de Belgische pianiste en singer-songwriter An Pierlé, die wordt begeleid door haar eigen Quartet. De enscenering laat een filmset zien tijdens opnames en toont tegelijk wat zich in de coulissen afspeelt. Een creatie die het midden houdt tussen theater en film.

Geniet van een driegangendiner bij café restaurant FLOOR om je vervolgens onder te dompelen in de wereld van Plath in de grote zaal van De Rotterdam Schouwburg.

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door: