In het klanklandschap Panorama Ysselsteyn van Strijbos & Van Rijswijk word je uitgenodigd een ervaring in te stappen waar ruimte is voor eigen interpretatie in een collectieve beleving.

INCLUSIEF
BELANGRIJK INFO
Plaats

Ysselsteyn

Prijs

€7,50 Regulier

Data

Houd onze website in de gaten. Dit programma wordt verplaatst

Ivonne Voigt Ivonne Voigt
r
Expositie Wordt verplaatst

Panorama Ysselsteyn

Vanwege de huidige ontwikkelingen rondom het corona-virus zijn de voorstellingen met operazangeressen op 26, 27 en 28 maart geannuleerd. Er wordt op dit moment gekeken of deze voorstellingen kunnen worden verplaatst naar een nader te bepalen datum. Er wordt contact opgenomen met alle personen die een programma hebben gereserveerd op een van de bovengenoemde data.


In Ysselsteyn, op 15 minuten rijden van Oorlogsmuseum Overloon, ligt de enige Duitse militaire begraafplaats van Nederland. Een duizelingwekkend aantal kruizen met witte letters, voor iedere gesneuvelde  één. Twee bijzondere locaties die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Elk uur tussen zonsopkomst en zonsondergang bedekken klanken de begraafplaats. Deze fascinerende klankbeleving, via geluidsinstallaties verspreid over het veld en in samenspel met het carillon, haalt de bezoeker uit de dagelijkse realiteit op Ysselsteyn. Hiermee schept componistenduo Strijbos & Van Rijswijk een moment waarin de bezoeker haar relatie met de geschiedenis kan herdenken, bevragen en herinterpreteren. Strijbos & Van Rijswijk onttrekken het landschap aan de dagelijkse realiteit door het te ‘bedekken’ met klank. De betekenis van Panorama Ysselsteyn ontstaat door een fascinerende klankbeleving die de bezoeker de militaire begraafplaats op een andere manier laat ervaren. Met Panorama Ysselsteyn wordt het publiek uitgenodigd een ervaring in te stappen waar ruimte is voor eigen interpretatie in een collectieve beleving.

Operazangeressen zorgen in de maanden maart, april en mei op vastgestelde avonden voor een wonderlijk belevingstheater. Tickets voor deze performances zijn via onderstaande link verkrijgbaar en extra interessant in combinatie met een bezoek aan Oorlogsmuseum Overloon.

Boek hier je tickets:

Tickets Panorama Ysselsteyn