Pieter de Hooch komt naar Museum Prinsenhof Delft!

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Delft

Prijs

€17,50 met Museumkaart
€29,00 zonder Museumkaart

Data

Dit programma is beschikbaar op:

Pieter de Hooch Binnenplaatsje van een huis in Delft, 1658   © The National Gallery, London Pieter de Hooch Binnenplaatsje van een huis in Delft, 1658 © The National Gallery, London
r
Pieter de Hooch Portret van een Delftse familie, circa 1657-1660 © Gemäldegalerie der Akademie der bildende Künste Wenen Pieter de Hooch Portret van een Delftse familie, circa 1657-1660 © Gemäldegalerie der Akademie der bildende Künste Wenen
Lezing 2 november

Pieter de Hooch in Delft: Uit de schaduw van Vermeer

Museum Prinsenhof Delft presenteert de allereerste overzichtstentoonstelling van Pieter de Hooch in Nederland. ‘Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer’ focust op de bloeiperiode van de beroemde 17de-eeuwse schilder (1655-1660) waarin Delft de hoofdrol speelt. Naast een uitgebreide audiotour door de tentoonstelling, is ook een lezing onderdeel van dit programma.  

Weinig 17de-eeuwse schilders hebben zo sterk het beeld van het ‘Hollandse fatsoen’ en huiselijkheid bepaald als Pieter de Hooch. Hij wist het alledaagse op zijn aantrekkelijkst te presenteren, iets wat niet gebruikelijk was voor die tijd. Niet alleen door de keuze voor het thema, maar ook door de manier waaróp was hij een echte innovator. Dagelijkse taferelen op de binnenplaats van Delftse huisjes, veelal met vrouwen aan het werk, is een door de Hooch vaak geschilderde voorstelling.  

Van over de hele wereld komen voor deze tentoonstelling maar liefst 29 topstukken naar Delft. Onder de bruiklenen bevindt zich ook het sleutelstuk van de tentoonstelling: Binnenplaats van een huis in Delft (1658) uit de National Gallery in Londen. Wil je meer weten over deze belangrijke tijd- en stadsgenoot van Johannes Vermeer? Naast de lezing en de audiotour, bied dit programma uiteraard ook toegang tot het Museum Prinsenhof Delft en is er koffie/thee met wat lekkers inbegrepen.