Ontdek de verborgen Delftse meester Pieter de Hooch

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Delft

Prijs

€ 27,50 Regulier
€ 12,50 met Museumkaart

Data en tijden

Dit programma is beschikbaar op:

Pieter de Hooch Binnenplaatsje van een huis in Delft, 1658   © The National Gallery, London Pieter de Hooch Binnenplaatsje van een huis in Delft, 1658 © The National Gallery, London
r
Pieter de Hooch Kaartspelers in een zonovergoten ruimte, 1658 Royal Collection Trust / © Her Majesty Queen Elizabeth II Pieter de Hooch Kaartspelers in een zonovergoten ruimte, 1658 Royal Collection Trust / © Her Majesty Queen Elizabeth II
Lezing 9 en 16 november

Pieter de Hooch in Delft: Uit de schaduw van Johannes Vermeer

In oktober opent een unieke tentoonstelling in Museum Prinsenhof in Delft. Pieter de Hooch staat centraal. Wie? Pieter de Hooch dus, een uitmuntende schilder uit de Gouden Eeuw in Delft, die door de faam van zijn tijd- en stadgenoot Johannes Vermeer voor het brede publiek onbekend is gebleven.

De Hooch geeft ons met zijn warme kleuren en bijzonder lichtgebruik spannende doorkijkjes naar het persoonlijke leven van Delftenaren uit de Gouden Eeuw. De wijze waarop hij lichtreflecties met zijn penseel heeft weten te vangen, heeft niemand hem nog nagedaan, ook Vermeer niet. De overzichtstentoonstelling Pieter de Hooch in Delft: Uit de schaduw van Johannes Vermeer is met 30 werken van de Delftse meesterschilder een van de must-see exposities van 2019.

Na een welkom met koffie of thee, aangeboden door het team van Museum Prinsenhof, geeft de curator of museumdocent van de tentoonstelling een uitvoerige en inspirerende lezing. Daarna volgt er een wandeling met audiotour door de expositie. Aan het eind van de dag ontvang je tot slot als aandenken een mooie en toepasselijke gadget.

Dit programma is onderdeel van SPOOR Magazine
editie 3 - september 2019