Nieuw-West is in de hoofden van veel Amsterdammers een underdog. Maar het aanbod van kunst en cultuur in het stadsdeel groeit en groeit. Bovendien: waar je in het Vondelpark struikelt over de toeristen, is in Nieuw-West volop groene ruimte. Perfect voor een fietstocht waarin je het stadsdeel én de meest waanzinnige kunstwerken ontdekt.

LET OP!
BELANGRIJKE INFO
Prijs

€ 15,- per persoon
€ 10,- kinderen t/m 12 jaar

Plaats

Amsterdam Nieuw-West

Data en tijden

Zaterdag 7 juli
14.00 - 16.00

Zaterdag 21 juli
14.00 - 16.00

Zaterdag 11 augustus
14.00 - 16.00

Zaterdag 1 september
14.00 - 16.00

Zaterdag 15 september
14.00 - 16.00

r
Rondleiding Meerdere data

Public Art Amsterdam: Nieuw-West

Vernieuwing
Nieuw-West is een plaats van licht en lucht, waar de ruimte voor groei en vernieuwing goed benut wordt. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwbouw in Slotervaart, het uitgestrekte Sloterpark of de innovatieve polders in De Tuinen van West.

Maar denk wat betreft vernieuwing ook aan het herplaatsen van Amsterdamse kunstwerken. Kunstwerken die bijvoorbeeld weggedrukt op een te krap plein in het centrum stonden of langzaam wegroestten in een kunstdepot in het havengebied. Deze zijn opnieuw neergezet in de groene ruimtes van Nieuw-West, op de meest verrassende plekken.

 

Fietstocht Nieuw-West met gids
‘Pay Attention Please’, een initiatief van Public Art Amsterdam, is een tentoonstelling van bestaande en nieuwe kunstwerken in de publieke ruimte in Amsterdam. Artifex organiseert rondleidingen door verschillende stadsdelen. Tijdens de fietstocht door Nieuw-West ontdek je samen met een gids de omgeving en een aantal bijzondere kunstwerken.

In Slotervaart neem je een kijkje bij de kunst van internationale street artists op de gevel van broedplaats HW10. Even verderop sta je oog in oog met het werk YOU van Antonis Pittas, dat prijkt op de gevel van kunstcentrum De Appel. Het is gebaseerd op een brief van onze minister-president, waarin hij het heeft over mensen (wij) én mensen (zij). Je kunt je daarbij afvragen over wie de kunstenaar het in zijn werk heeft: over mensen of mensen? In Osdorp waan je je een bergbeklimmer in de Alpen, wanneer je de enorme klimwand van Boudewijn Payens bestijgt. Kortom: tijdens de kunstfietsroute door Nieuw-West ontdek je waarom dit stadsdeel op cultureel gebied zeker géén underdog is.  

Eindig de tour bij Kunstcentrum de Appel, waar je op vertoon van je deelnamebewijs gratis naar binnen mag. In De Appel vinden tentoonstellingen, performances en andere activiteiten plaats. 

Boeken en Beschikbaarheid