Met de tentoonstelling Rembrandt’s Social Network geeft het Rembrandthuis de aftrap voor het Rembrandtjaar 2019, 350 jaar na zijn dood. Alle aandacht gaat uit naar Rembrandts relaties en de rol die zij speelden in zijn leven en werk. Want zelfs een groot kunstenaar als Rembrandt was geen eenzaam genie. 

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Amsterdam

Prijzen

€ 12,50 met Museumkaart
€ 25,00 zonder Museumkaart

Data en tijden

3 maart 
11:00 - 12:00 uur

16 maart
11:00 - 12:00 uur

29 maart
12:00 - 13:00 uur

Rembrandt, Portret van de apotheker Abraham Francen, 1655-1659, ets, droge naald en burijn, 159 x 210 mm, Amsterdam Museum Rembrandt, Portret van de apotheker Abraham Francen, 1655-1659, ets, droge naald en burijn, 159 x 210 mm, Amsterdam Museum
r
Rondleiding Meerdere data

Rembrandt’s Social Network

Als een goede netwerker zette Rembrandt zijn sociale netwerk actief en doelbewust in. Hij had familie en vrienden die hem hielpen, die zijn kunstwerken kochten, die hem geld leenden en hem artistiek uitdaagden.

Rembrandts sociale netwerk wordt in kaart gebracht aan de hand van een aantal hoofdrolspelers, zoals jeugdvriend Jan Lievens, kunstkenner Jan Six, redder in nood Abraham Francen, kunstenaarsvrienden zoals Roelant Roghman en natuurlijk de familie van zijn vrouw; de Uylenburghs, zijn ‘bloedvrienden’. Opvallend is de informaliteit van de schilderijen, tekeningen en prenten, waaronder werk van Rembrandt dat zelden of nooit in Nederland te zien is. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is Rembrandts portret van zijn negentienjarige zoon Titus (ca. 1660) uit het Baltimore Museum of Art, dat nooit eerder op een tentoonstelling in Europa is getoond.

Met een gids bezoek je de tentoonstelling in het monumentale pand aan de Jodenbreestraat met een rijke geschiedenis. Het is dé plek waar Rembrandt bijna twintig jaar lang heeft gewoond en zijn meesterwerken heeft gemaakt.

Boeken en Beschikbaarheid