Rembrandt en Amsterdam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stad waar Rembrandt tot grote hoogte steeg, waar de schilder trouwde met Saskia - de liefde van zijn leven - en de stad waar hij ook al zijn rijkdommen kwijtraakte. Wandel samen met een gids door het Amsterdam van de kunstenaar. 

Belangrijke info
PLAATS

Amsterdam

Prijzen

€ 22,50 met Museumkaart
€ 36,50 zonder Museumkaart

 

Dit programma is bijna UITVERKOCHT. Er is nog 1 plek beschikbaar op vijdag 10 mei 2019 14.45 - 17.00 uur. Bel 020 - 620 81 12 voor het maken van de boeking.

r
Wandeling Meerdere data

Rembrandt zijn Amsterdam Rondleiding & Stadswandeling

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669) vertrok eind 1631 naar Amsterdam, waar hij tot zijn dood in 1669 zou blijven wonen. Het Rembrandthuis speelt hierin een belangrijke rol. Het monumentale pand aan de Jodenbreestraat is de plek waar Rembrandt bijna twintig jaar lang heeft gewoond en zijn meesterwerken heeft gemaakt. Sinds ruim 100 jaar is het gebouw officieel een museum en is het interieur nu weer teruggebracht tot zijn oorspronkelijke uitstraling. Kom langs en ontmoet Rembrandt in zijn eigen huis!

Ook rond het Rembrandthuis zijn veel plekken die aan hem herinneren: de kerk waar zijn kinderen zijn gedoopt en begraven, zijn gildehuis, stadsgezichten die hij heeft getekend, de Saaihal waar de Staalmeesters hingen en het chirurgijnsgildehuis waar zijn anatomische lessen hingen.

Ontdek onder leiding van gids Mariska Doesburg, Rembrandt zijn Amsterdam tijdens de stadswandeling en rondleiding in het Rembrandthuis.