De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. Onder de titel Tussenruimte & Verbinding presenteert de Amsterdam Sculptuur Biënnale, gecureerd door Michiel Romeyn en Jhim Lamoree, een belevingstentoonstelling met meer dan zestig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties.

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Amsterdam

Prijs

€ 22,50 p.p.

ARTZUID - Elsa Tomkowiak - Passages ARTZUID - Elsa Tomkowiak - Passages
r
Rondleiding 18 en 26 mei 2019

Rondleiding ARTZUID

Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene tussenruimtes theatrale opstellingen te zien van klassieke beelden gecombineerd met hedendaagse figuratieve kunst. Nieuw is een pleinenroute met multidisciplinaire kunstwerken die een verbinding maken met de geschiedenis, cultuur en architectuur van de buurt. Daarnaast markeren solopresentaties van internationaal bekende kunstenaars de 2.5 kilometer lange route vanaf het Museumplein tot de Zuidas.

Architectuurhistoricus Jelte van Koperen neemt je mee langs de hoogtepunten van deze zomerse tentoonstelling en verbindt de kunst met de iconische architectuur van de Amsterdamse School en van het Nieuwe Bouwen in het 100 jaar oude Plan-Zuid van architect H.P. Berlage.