Het Fries Museum viert een van de beroemdste inwoners van Leeuwarden met de expositie Escher op reis. Maurits Escher werd geïnspireerd door zijn vele reizen. Tijdens dit programma zal de conservator je meenemen op Eschers reizen, zowel zijn fysieke als zijn persoonlijke reis als kunstenaar.  

Belangrijke info
Prijs

€19.50 met Museumkaart
€32.50 zonder Museumkaart

Plaats

Leeuwarden

Datum / Tijd

vrijdag 19 oktober
13.00 - 14.00 en 15.00 - 16.00

r
Rondleiding 19 oktober

Rondleiding door Conservator Escher op Reis

Het Fries Museum viert dit jaar de bijzondere Friese kunstenaar M.C. Escher. Ondanks zijn wereldwijde bekendheid weet niet iedereen dat Escher is geboren in Leeuwarden. Heel 2018 is Leeuwarden de culturele hoofdstad en zet het Fries Museum een van zijn beroemdste inwoners daarom nog maar eens extra in het zonnetje. Dit doet het museum met de expositie Escher op reis waar meer dan tachtig originele prenten, circa twintig tekeningen en diverse foto’s en voorwerpen tentoon gesteld worden.

Rondleiding door  conservator
Ga samen op pad met de conservator van de tentoonstelling Escher op reis en laat je meenemen  op de inspirerende reizen die Escher maakte. Hij was een reislustige graficus, die in Italië en Spanje inspiratie vond voor zijn bekendste werken. Maar naast zijn fysieke reizen spitst de tentoonstelling zich ook op de reis van Escher als persoon. Leer met de conservator aan je zijde meer over hoe Escher van grafisch talent uitgroeide tot wereldberoemde kunstenaar.

Boeken en beschikbaarheid