Rondleiding met gids dor het prestigieuze Koninklijk Paleis Amsterdam

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Amsterdam

Prijzen

€ 17,50 met Museumkaart
€ 27,50 zonder Museumkaart

r
Rondleiding Meerdere data

Rondleiding Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw en hiermee een van de belangrijkste monumenten van Nederland. Wat de Nachtwacht is voor de schilderkunst is het Koninklijk Paleis voor de bouwkunst van de zeventiende eeuw. De pracht en praal is enkele eeuwen later nog in volle glorie te aanschouwen.

Er valt zoveel te zien en te vertellen over dit gebouw! Zo heeft het gebouw anderhalve eeuw als stadhuis van Amsterdam dienst gedaan, vijf jaar als Frans Koninklijk en Keizerlijk Paleis, en twee eeuwen als ontvangstpaleis van de Oranjes. Dit alles heeft zijn rijke sporen nagelaten. Onze gids vertelt u tijdens de rondleiding alles over de architectonische en cultuurhistorische aspecten van het imposante gebouw op de Dam.

Stadhuis
Het Paleis werd in de 17e eeuw gebouwd als stadhuis van Amsterdam naar ontwerp van Jacob van Campen. Schilderijen en beeldhouwwerken van beroemde kunstenaars zoals de Rembrandtleerlingen Ferdinand Bol en Govert Flinck verwijzen symbolisch naar de macht en rijkdom van de stad Amsterdam in de Gouden Eeuw. 

Empire
Met de komst van Koning Lodewijk Napoleon in 1808 veranderde het stadhuis in een paleis. De prachtige en unieke collectie empiremeubelen, pendules en kroonluchters herinneren aan deze tijd. De collectie behoort tot een van de best bewaard en meest complete empire collecties ter wereld.

Oranje-Nassau
In de vertrekken zijn kunstwerken uit de collectie van Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau te zien. Veel schilderijen tonen de diverse leden van Oranje-Nassau.

Ontdek het Koninklijk Paleis Amsterdam tijdens een rondleiding door dit bijzondere gebouw op de Dam.