Ook voor groepen onrganiseren we rondleidingen door de Beurs van Berlage. Onze gids vertelt jullie niet alleen over de bijzondere architectuur maar ook over de rijke geschiedenis van de Beurs.

Belangrijke info
Plaats

Amsterdam

Prijzen

Vanaf €14.50 p.p. (inclusief Museumkaart) incl. BTW

PROGRAMMA
r
Rondleiding Data op aanvraag

Rondleidingen door de Beurs van Berlage

Jullie zullen versteld staan van het rijk gedecoreerde interieur in het meesterwerk van architect H.P. Berlage. Onze gids vertelt jullie in een één uur durende rondleiding  alles over de architectuur van het gebouw, maar ook over de boeiende geschiedenis ervan. Uiteraard mag een beklimming van de klokkentoren tijdens de rondleiding niet ontbreken. Vanaf  de top heb je een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam.


De Beurs van Berlage
Tussen 1898 en 1903 bouwde architect H.P. Berlage ‘zijn’ beursgebouw in opdracht van de gemeente Amsterdam. De Beurs van Berlage wordt beschouwd als voorloper van de moderne architectuur in Nederland, waarvan de Amsterdamse School de eerste grote stroming was. De gesloten, massieve muren van de Beurs staan in schril contrast met het levendige silhouet van torens en topgevels. Zowel bij het interieur als het exterieur heeft Berlage de nadruk gelegd op het zichtbaar maken van het bouwmateriaal en de constructie. Verschillende kunstenaars vervaardigden de decoraties voor dit indrukwekkende gesamtkunstwerk.


De tour kan op in meerdere talen worden verzorgd.

Reserveer nu