Wandel samen met onze architectuurhistorische gids langs verschillende nieuwe bouwprojecten in Rotterdam en laat je verwonderen door de ‘traditie van vernieuwing’ in onze havenstad.

Belangrijke info
Prijs

€ 22,50

Plaats

Rotterdam

Data en tijden

19 mei
10:30 – 13:00

25 mei
10:30 - 13:00

INCLUSIEF
Foto: Ossip van Duivenbode Foto: Ossip van Duivenbode
r
Architectuur 19 & 25 mei

Rotterdam: Traditie van vernieuwing

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd bijna de hele binnenstad van Rotterdam verwoest. Na de oorlog is men hard bezig geweest met de wederopbouw: een  waarvan het einde nog altijd niet in zicht is.

Onze gids Ferrie Weeda ontvangt u in het hart van één van de grootste actuele bouwprojecten in Rotterdam: de transformatie van de Coolsingel. Een complete herinrichting die zo’n 60 miljoen euro moet gaan kosten.  Een radicale verandering van de openbare ruimte, waarbij de boulevard zowel duurzaam als chic moet worden, maar  waarbij de ‘volksheid’ ook in tact blijft.

Vervolgens neemt Ferrie je mee naar andere prachtprojecten. Zo kom je langs het nieuwe depot van Museum Boijmans van Beuningen en krijg je de controversiële Zalmhaventoren te zien, die het hoogste gebouw van Nederland moet gaan worden. Kortom:  samen met onze gids ontdek je allerhande vernieuwingen op het gebied van architectuur in de Maasstad.

Boeken en Beschikbaarheid