Den Haag en de Oranjes, ze horen bij elkaar. Al meer dan vierhonderd jaar. Met deze Royal Walk ontdek je de rijke koninklijke geschiedenis van de hofstad. Wandel door Den Haag en voel je even de koning(in) te rijk!

 

INCLUSIEF
Belangrijke info
Prijs

€ 24.50

Plaats

Den Haag

Data en tijden

donderdag 31 mei, vrijdag 1 juni, zaterdag 2 juni

11.00 – 13.15

Foto: Den Haag Marketing - Jurjen Drenth Foto: Den Haag Marketing - Jurjen Drenth
r
Wandeling Meerdere data

Royal Walk Den Haag

De gids neemt je mee langs de vele paleizen, historische monumenten en prachtige paleistuinen in de Haagse binnenstad. 

Op de kop van het Lange Voorhout in Den Haag staat een klein 18e-eeuws paleisje dat tegenwoordig gewijd is aan het werk van M.C. Escher (1898-1972). De Nederlandse graficus die water omhoog laat stromen, vogels in vissen verandert en handen elkaar laat tekenen. Koningin Emma kocht het pand in 1896, verbouwde het uitvoerig en woonde er tussen 1901 en haar dood in 1934. De vorstinnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix gebruikten het als werkpaleis en ontvingen hier ambassadeurs. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is.

Om dit ook zelf te ervaren starten wij de wandeling met een ontvangst met koffie/thee en een echte Haagse Kakker in het MC café gelegen in de kelder van het paleis. Daarna neemt de gids je mee met een 1,5 uur durende wandeling door de prachtige binnenstad van Den Haag, die nog altijd de allure ademt die bij een koninklijke stad hoort. Wandel door de historische straten en proef de sfeer van weleer. De plekken waar prachtige feesten en partijen werden gegeven, zoals het de goede adel betaamt. Ontdek waar bet winterverblijf van Koningin Emma of waar nog dagelijks gewerkt wordt, Paleis Noordeinde.

 

Boeken en Beschikbaarheid