Ontdek samen met onze gids de wonderlijke wereld van modernistische tuinen in Museum Singer Laren. Het gehele Singer-museum staat van 5 juni t/m 26 augustus in het teken van tuinen.

Belangrijke info
Prijs

€ 18,50

Let op!
De prijs is exclusief toegangsticket tot het museum. Je dient zelf een ticket te kopen op singerlaren.nl of aan de kassa.

Plaats

Laren

Data en tijden

23 juni
11:00 - 12:30

24 juni
13:30 - 15:00

INCLUSIEF
Foto: Singer Laren - Evert Pieters Foto: Singer Laren - Evert Pieters
r
Rondleiding 23 & 24 juni

Singer Laren: Geschilderde tuinen

In de tentoonstelling Geschilderde tuinen  zijn  de meest bijzondere geschilderde tuinen te bewonderen van modernisten uit binnen- en buitenland. Museum Singer  beschikt bovendien over een prachtige eigen tuin: de beeldentuin.

Allereerst neemt onze  gids je mee tijdens  een rondleiding door de tentoonstelling Geschilderde tuinen. In deze tentoonstelling zijn schilderijen te zien van grote kunstenaars als Leo Gestel, Max Liebermann, Claude Monet, Emil Nolde,  Charly Toorop en Carel Willink. Ieder hebben zij ‘de tuin’ op hun eigen manier afgebeeld, veelal met een impressionistische toets.  Een van de zalen van de tentoonstelling is gewijd aan de grondlegger van het Singer Laren: William Singer. Singer was een Amerikaanse kunstenaar en kunsthandelaar die  gék was op tuinen. Zo vertoefde hij graag in zijn villa De Wilde Zwanen in Laren om daar de tuin te schilderen.

Na de rondleiding neemt  onze gids je mee naar buiten om de prachtige beeldentuin van het museum te bewonderen. Landschapsarchitect Piet Oudlof, die eerder ook al het voorplein en de daktuin van Museum Singer Laren ontwierp, heeft die beeldentuin vormgegeven. Dat deed hij nadat er  in 2007 zeven bronzen beelden werden we geroofd.

Boeken en Beschikbaarheid