Boeiende combinatie van architectuur Kop van Zuid en kleurenfoto's Ed van der Elsken.

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Rotterdam

Prijzen

€ 25,- met Museumkaart
€ 37,50 regulier

€ 22,50 Nouveau abonnee met Museumkaart
€ 35,00 Nouveau abonnee zonder Museumkaart 

Data en tijden

30 augustus 2019
11.00 -13.15

Albert Cuyp market, 1983 - Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken Marseille, 1974 Albert Cuyp market, 1983 - Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken Marseille, 1974
r
Rondleiding 30 augustus 2019

Snapshot Rotterdam: Architectuur & Fotografie

Breng de zomerdag door met architectuur en fotografie aan de Maas. In een interdisciplinaire rondleiding wordt de architectuur van het Rotterdamse Kop van Zuid gecombineerd met de overzichtstentoonstelling van fotograaf Ed van der Elsken die nu loopt in het Nederlands Fotomuseum.

Tijdens de rondleiding op de Kop van Zuid leer je meer over de meest recente architectuur van de stad. Architecten Riek Bakker en Teun Koolhaas ontwierpen in de jaren negentig een nieuwe bestemming voor het oude stukje haventerrein. Er kwam veel nieuwe hoogbouw, maar ook bleven er veel historische panden bestaan, zoals Hotel New York. In dit authentieke hotel-restaurant start, na een ontvangst met koffie of thee, de architectuurwandeling.

De gids toont je naast de hoogbouw en de historische panden ook de vele bestaande gebouwen die een bijzondere herbestemming hebben gekregen. Een van die herbestemmingen was het Nederlands Fotomuseum, waar de architectuurrondleiding zal eindigen. In de voormalige werkplaats van de Holland-Amerika Lijn, het Las Palmas gebouw, komen vandaag de dag allerlei vormen van fotografie samen. 

De komende zomermaanden staat het Fotomuseum in het teken van het kleurenwerk van fotograaf Ed van der Elsken. Het Nederlands Fotomuseum heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om zijn archief van de ondergang te redden en viert dat nu met de tentoonstelling Lust for Life: de eerste overzichtstentoonstelling van Eds kleurenwerk. Tijdens de hoogtepuntentour door de tentoonstelling staat u oog in oog met zijn beroemdste foto's en bovendien nooit eerder getoond werk.