Delft is de stad waar de leden van het Koninklijk Huis in de Nieuwe Kerk begraven worden. In de 17de eeuw werkte de schilder Johannes Vermeer er en maakte de lenzenslijper Antoni van Leeuwenhoek er microscopen, waarmee hij spectaculaire ontdekkingen deed. Ook was het de bloeitijd van het Delfts blauw, dat in heel Europa werd verzameld.

 

LET OP: Dit programma is geannuleerd

 

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Delft

Prijs

€ 19,50 p.p.

Data en tijden

6 en 7 april 2019
13:30 - 15:00 uur


r
Meerdere data

Ontdek historisch Delft

Tijdens deze stadswandeling door Delft, met z'n 1500 monumenten en schilderachtige grachten, zullen we hier veel van passeren: zoals de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk met zijn hoge torenspits, het middeleeuwse stadhuis met z'n schitterende 17de eeuwse gevel van Hendrick de Keyser aan de Grote Markt, de Voldersgracht met het gerestaureerde gebouw van het Lucasgilde waar Vermeer lid van was, het Prinsenhof, oorspronkelijk een klooster, waar Willem van Oranje woonde, de 18de eeuwse Vismarkt, maar ook fraaie voorbeelden van Art Nouveau architectuur. 

Het startpunt van deze stadswandeling is het nieuwe station, dicht bij de binnenstad gelegen. Dit bijzondere gebouw is ontworpen door Mecanoo architecten (Francien Hoeben) en ligt naast het ook zeer fraaie oude station, dat bewaard bleef en restaurant is geworden. Wandel je ook mee met onze ervaren gids?

 

Boeken en Beschikbaarheid