Maak een bijzondere stadswandeling door pittoresk en middeleeuws Naarden-Vesting. Bezoek samen met onze cultuurhistorische gids de ‘parel van het Gooi’: pittoresk en middeleeuws Naarden-Vesting.

Belangrijke info
Prijs

€ 27,00

Plaats

Naarden 

Data & Tijd

3 november
11:00 uur - 13:00 uur

17 november
11:00 uur - 13:00 uur

INCLUSIEF
Foto's: VranzVanMaaren & Joost1948 Foto's: VranzVanMaaren & Joost1948
r
Wandeling 3 & 17 november

Stadswandeling Naarden-Vesting

Naarden is een bijzondere stad en omdat het de status van Rijksmonument heeft gekregen is de vesting goed bewaard gebleven. Het is de meest gave en complete vesting van Europa. Met zijn zes bastions, dubbele omwalling en vestinggracht ligt het stadje als een aardse ster in het landschap. Tijdens de wandeling kun je, vanaf de bastions (ook wel bolwerken genoemd), deze ingenieuze structuur goed bewonderen.

Naast de vestingwerken wandel je onder leiding van een deskundige gids ook door de Middeleeuwse straatjes. Gids Hanneke Blijdam zal je regelmatig vragen even omhoog te kijken om de prachtige gevelpartijen te bekijken die uit verschillende eeuwen stammen. Een absolute hoogtepunt van de stad is het stadhuis aan de Markstraat; een zuiver voorbeeld van de Hollandse Renaissancestijl. Het is gebouwd in 1601 en wordt gekenmerkt door de dubbele trapgevels. Na de wandeling zul je begrijpen waarom Naarden de ‘Parel van het Gooi’ genoemd wordt.

Na de stadwandeling heb je nog voldoende tijd om op eigen gelegenheid de aantrekkelijke winkeltjes en galeries te ontdekken. Of neem nog een kijkje in het Vesting Museum. Dit museum is geopend tot 17 uur.

Boeken en Beschikbaarheid