Van Goghs intimi in Het Noordbrabants Museum met lezing en Q&A

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

's-Hertogenbosch

Prijs

€ 17,50 met Museumkaart
€ 32,50 zonder Museumkaart

Data

Dit programma is beschikbaar op:

1889, The Art Institute of Chicago, Helen Birch Bartlett Memorial Collection 1889, The Art Institute of Chicago, Helen Birch Bartlett Memorial Collection
r
Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea, Rome. By permission of Ministero per I Beni e delle Attività Culturali Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea, Rome. By permission of Ministero per I Beni e delle Attività Culturali
Lezing 17 november

Lezing en Q&A: Van Goghs intimi. Vrienden, familie, modellen

Bezoek de tentoonstelling Van Goghs intimi. Vrienden, familie, modellen in Het Noordbrabants Museum en ontdek wie een belangrijke rol speelden in het leven en werk van Vincent van Gogh. Van Gogh-kenner en kunsthistoricus Barbara Mensink geeft een exclusieve lezing over het leven van de wereldberoemde schilder, van zijn jonge jaren tot zijn dood.

In de lezing staan de bijzondere relaties tussen Van Gogh en de belangrijke mensen om hem heen centraal. Je ziet de invloed van Van Goghs relaties namelijk vaak terug in zijn schilderijen. Hoe die band met zijn familie, geliefden, modellen en vrienden was blijkt uit de vele bewaard gebleven brieven, documenten en poëzie. Met artistieke vrienden zoals Anthon van Rappard, Emile Bernard en Paul Signac discussieerde hij over kunst per post. De hoeveelheid aan documentatie is uitzonderlijk en biedt een bijzonder inzicht. Ter afsluiting van de lezing is er een Q&A en na de lezing begeleidt een audiotour je door de tentoonstelling heen. 

Rectificatie:
In het Arts & Auto magazine staat de naam Helewise Berger vermeld. Dit is onjuist. De spreker tijdens dit programma is kunsthistorica Barbara Mensink.