Het Noordbrabants Museum staat deze lente volop in bloei dankzij hun kleurrijke tentoonstelling De geur van succes over de gebroeders Van Spaendonck.

INCLUSIEF
Belangrijke info
Plaats

Den Bosch

Prijzen

€ 59,50 met Museumkaart
€ 71,00 zonder Museumkaart

Data en tijden

23 en 29 juni 2019
13.00 – 16.30 uur

23-06-2019

13:00 - 16:30 14 tickets beschikbaar

29-06-2019

13:00 - 16:30 13 tickets beschikbaar
Foto: Joep Jacobs Foto: Joep Jacobs
r
Workshop 23 en 29 juni 2019

Rondleiding bloemschilders Van Spaendonck en workshop Nature Printing

Maak kennis met de Brabantse gebroeders Van Spaendonck tijdens een rondleiding in Het Noordbrabants Museum en ga vervolgens zelf aan de slag met bloemen en planten tijdens de workshop Nature Printing in het grafisch atelier van de Willem Twee Fabriek. De unieke combinatie van rondleiding en workshop zorgt voor een nieuwe ervaring van de kunst.

Rondleiding
Het Noordbrabants Museum staat deze lente volop in bloei dankzij de kleurrijke tentoonstelling De geur van succes. Gerard & Cornelis van Spaendonck, bloemschilders in Parijs. Laat je door een ervaren museumdocent rondleiden langs de indrukwekkende bloemschilderijen en maak een reis terug in de tijd. De museumdocent brengt je terug naar het Parijs ten tijde van de Franse Revolutie, waar de broers Van Spaendonck zich te midden van de chaos ontpopten tot de grootste bloemschilders van Nederlandse bodem.

Na de rondleiding is er ruimte om op eigen gelegenheid Het Noordbrabants Museum verder te verkennen en alle indrukken te laten bezinken in het gezellige museumcafé.

Workshop Nature Printing
Vervolgens maak je met beeldend kunstenares Roos Terra een begeleidde wandeling naar de Willem Twee Fabriek, het bruisende kunst- en cultuurcentrum van ’s-Hertogenbosch. Tijdens de 30 minuten durende wandeling pluk je zelf de bloemen en planten die je vervolgens kunt gebruiken tijdens de workshop Nature Printing. Na ontvangst met koffie of thee en uitleg over de fabriek vindt in het grafisch atelier onder begeleiding Roos Terra de 1-uur durende workshop Nature Printing plaats. Hierbij maak je kennis met de grafische techniek waarbij natuurlijke materialen worden gebruikt om een afdruk van te maken. De afdrukken hiervan hebben een prachtig reliëf en lijken soms wel op een foto. Met deze druktechniek is elke prent uniek. De afdrukken worden gemaakt op 2 dubbele kunstkaarten van A5 formaat en gaan met een bijpassende enveloppen in een mooi tasje mee naar huis.

Met de toegankelijke workshop Nature Printing wordt aan de dag vol kunst kijken, het zelf maken van kunst toegevoegd. Verwondering en creatie komen zo samen en bieden een unieke ervaring.