Jaarlijks nemen miljoenen moslims deel aan de hadj, de belangrijkste islamitische bedevaart naar Mekka, waaronder duizenden Nederlanders. Wat trekt deze pelgrims? Welk verlangen drijft hen? Welke indrukken en ervaringen doen zij op, onderweg, ter plekke en na terugkomst?

INCLUSIEF
Belangrijke info
Locatie

Tropenmuseum, Amsterdam

Prijzen

€ 12,50 met Museumkaart
€ 28,50 zonder Museumkaartr
Rondleiding Meerdere data

Verlangen naar Mekka

De tentoonstelling Verlangen naar Mekka in het Tropenmuseum onderzoekt deze vragen en maakt ze inzichtelijk. Aan de hand van persoonlijke verhalen van Nederlandse pelgrims neemt de tentoonstelling de bezoeker mee naar Mekka, voor een kwart van de wereldbevolking dé plek waar je eens in je leven geweest moet zijn.

Verlangen naar Mekka geeft zo een uniek inzicht in de hadj en werpt een nieuwe blik op het bedevaartsoord. Er worden niet alleen objecten uit verschillende Islamitische kunstcollecties tentoongesteld en uiteenlopende reportages getoond, het museum biedt bovendien een beleving in Virtual Reality. Met een VR-bril kan de bezoeker zelf ervaren hoe het is om in Mekka te zijn. Voor moslims een aangrijpende (her)beleving en voor niet-moslims een unieke ervaring, aangezien Mekka alleen voor moslims toegankelijk is.

Ontdek het Verlangen naar Mekka samen met een gids in het Tropenmuseum en geniet van een harira soep in restaurant De Tropen. Deze soep, passend in het thema van de tentoonstelling, wordt speciaal voor deze tentoonstelling beschikbaar gesteld.