Ervaar de Waddenkust met dit bijzondere dagprogramma

INCLUSIEF
BELANGRIJKE INFO
Plaats

Den Helder e.o.

De activiteiten vinden op verschillende locaties plaats. We raden je aan om gebruik te maken van een auto.

Prijs

€42,50 - Regulier

Data

Dit programma wordt verplaatst

©Stadsbrouwerij Helderse Jongens ©Stadsbrouwerij Helderse Jongens
r
©Fort Kijkduin ©Fort Kijkduin
Rondleiding Wordt verplaatst

Visit Wadden: Den Helder

Welkom in het mooiste natuurgebied van Nederland; de Waddenkust. Het is een plek waar flora en fauna samenkomen en de Noordzee de rotsen raakt. Wie er langs de kust loopt of over de wadplaten raast, zal het zeker niet verbazen dat de Waddenzee op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Juist ook de landzijde van het gebied heeft veel te bieden; Fort Kijkduin waar de Noordzee en Waddenzee in elkaar overgaan, een wad excursie op de kwelders en een kijkje achter de schermen in Stadsbrouwerij Helderse Jongens. Ontdek zo de overweldigende natuur, cultuur én smaak van Den Helder.

Bezoek Fort Kijkduin en bevind je op de plek waar Noordzee en Waddenzee in elkaar overgaan. Hier krijg je rondleiding in en rondom het fort en kun je op eigen gelegenheid het Noordzee-aquarium bezoeken. Een bezoek aan het aquarium is een avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien, mag aanraken, maar ook mag voeren. Ter afsluiting staat hier 's middags een lunchbuffet voor je klaar.

Geniet vervolgens op het wad van een excursie te voet waarbij de vergezichten, stilte en natuur overweldigend zijn. Leer de bijzondere plantengroei op de kwelders kennen en verdiep je in het bodemleven (op en in de bodem).

Sluit deze dag vol indrukken af met een 1-uur durende rondleiding inclusief mini-bierproeverij in de bijzondere Stadsbrouwerij Helderse Jongens. Fort Westoever, een fort uit de Napoleontische tijd, is een schitterende locatie met volwaardige brouwerij en brouwcafé met zicht op het brouwproces.